La Geria

Vinstokkene er plantet i jorden som ligger under piconen.

La Geria
Vindyrkingsdistriktet som gir en helt unik opplevelse. Området ble dekket av bitte små lavapartikler, kalt picon, under vulkanutbruddene 1730-36. Flittige bønder har plantet vinstokker i groper i denne massen og bygget halvsirkelformede murer rundt.

Vinstokkene er plantet i jorden som ligger under piconen. Deretter blir jorden igjen dekket med et fint piconlag, så blir gropene formet og murene bygget slik at vekstforholdene tilpasses de klimatiske forholdene på stedet. Hele landskapet er av naturvitenskapelig interesse og belagt med restriksjoner for bruk og utnyttelse (naturpark).

Druehøsten starter i slutten av juli og avsluttes i september. 1998 var århundrets vinhøst på Lanzarote, noe som resulterte i mer enn 3,2 millioner flasker vin. Vanligvis høstes det mellom 1200 og 1500 tusen kilo per hektar. Malvasiadruen utgjør 40 % av de druetypene som dyrkes. Ekte Lanzarote vin har en liten etikett bak på flasken med bilde av et sort krater med gul ring rundt og røde stråler ut fra krateret. Det var Cesar Marique som designet symbolet.

Reklamer
Bestilling av reiser til Casas Heddy:
VITALREISER: tlf 56 57 47 50,
info@vitalreiser.no, www.vitalreiser.no
—–
Vil du snakke med oss på CASAS HEDDY?
Tlf 00 34 928 510016, booking@casasheddy.com
Været på Lanzarote
%d bloggere like this: