Lanzarote og klimaet

Lanzarote er av vulkansk opprinnelse. Foto:Luc Viatour / http://www.Lucnix.be

Lanzarote er den nordligste av Kanariøyene og ca. 19 millioner år gammel av vulkansk opprinnelse. Øya ble utbygget for turisme og flyplassen åpnet i 1964. Klimaet er tørt og varmt med lite nedbør. Gjennomsnittlig årlig nedbørsmengde er 125 mm. Dagstemperatur kan variere fra 20 °C til 29 °C etter årstiden.

Nord-østvinden dominerer klimaet store deler av året og øyboerne sier at vinden er en lillebror som de alltid leier i hånden. Den nordligste delen av øya har mer vegetasjon enn den sørligste.

Lanzarote dekker et område på ca. 800 km2 og det høyeste fjellet er 671 m.o.h. Arrecife er hovedstaden på øya og er også øyas minste kommune. Siste folketelling på Lanzarote telte 120.000 innbyggere. I Arrecife bor det 51.000 innbyggere. Resten av innbyggerne fordeler seg på de seks andre kommunene; Tias, Tinajo, Teguise, Yaiza, Haria og San Bartolome.

Befolkningen lever for det meste av turisme og bygg/anlegg. Fiske og landbruk som før var hovednæringene, utgjør i dag bare en liten del av inntektsgrunnlaget til befolkningen.

Vær og klimaforhold
Lanzarote har et behagelig klima. Gjennomsnittstemperaturer i sesongen:

Reklamer
Bestilling av reiser til Casas Heddy:
VITALREISER: tlf 56 57 47 50,
info@vitalreiser.no, www.vitalreiser.no
—–
Vil du snakke med oss på CASAS HEDDY?
Tlf 00 34 928 510016, booking@casasheddy.com
Været på Lanzarote
%d bloggere like this: