Reiste til Lanzarote via Las Palmas

Foreningen Livsglede ble født på en reise til Casas Heddy i 1985 og vi ble så glad i stedet og alle som arbeidet der at det har gjort at vi har fortsatt med reiser til Casas Heddy i 24 år. Årets reise (september 2009) skulle bli litt annerledes og vi var vel litt skeptiske.

Handikapmerke på ryggen

Vi endte opp med en gruppe på 35. Det følte vi var et riktig tall slik situasjonen var. Vi hadde med 5 i rullestol, tre av disse måtte bæres inn på flysetet og i tillegg hadde vi 5 som trengte å låne rullestol der gåavstandene var store. Men vi hadde som alltid med oss gode, rutinerte og omsorgsfulle hjelpere så vi følte oss trygge.

Til Las Palmas Vi hadde bestilt reise til Las Palmas på gruppeavdelingen hos Norwegian og dette fungerte veldig bra, videre fra Las Palmas skulle vi bytte fly og her hadde vi god kontakt med Lena hos Rocas Travel som hjalp oss med alt det praktiske med bestilling.

På Gardermoen ble vi som vanlig møtt av Ullensaker Røde Kors som hjalp oss hele veien frem til flyet. Flyreisen til Las Palmas gikk veldig greit. Det vi vel hadde grudd oss mest til var at når vi landet måtte vi selv hente bagasje og bringe den videre til neste fly. Men man skal aldri ta sorgene på forskudd….

Blide menn med gule vester og et handicapmerke på ryggen

Vi hadde ikke før landet så kom en gruppe blide menn med gule vester og et handicapmerke på ryggen. De fulgte oss til bagasjebåndet og hjalp oss å stable koffertene på traller. Så gikk vi samlet til avgangshallen for lokalfly til Lanzarote.

Blide menn med gule vester

Her skulle gruppen deles i to, siden det var mindre fly og de ikke kunne ha alle rullestolbrukerne på et fly. Dette gikk også veldig fint, bagasjen til den første gruppen ble plukket ut og både deltagere og bagasje ble tatt hånd om av de gode, gule hjelperne. Vi som skulle med neste avgang fant ut at vi ville sette oss på kafeen og vente og begynte å trille bagasjetrallene dit, men nei, da kom det enda flere blide, gule hjelpere og sa den kan vi passe på, slapp av dere. Og det gjorde vi til vi ble kalt opp for nå var det vår tur.

Flyselskapet Binter var det en fryd å reise med

De gule hjelperne var hele tiden til stede og sørget for at alle kom trygt om bord. Flyselskapet Binter var det en fryd å reise med,alt gikk så rolig og stille for seg, ingen stress, bare blide ansikter.

Vel fremme på Arrecife flyplass ventet koffert-guttene fra Casas Heddy og bussen som kjørte oss til Casas Heddy hvor de andre ventet. Det var dekket til kveldsmat på terrassen og dette smakte godt., vi fikk nøkler til leilighetene og det føltes godt å komme i seng.

Men vi var alle enig om at denne reisen hadde det ikke vært noe å grue seg for, alt gikk som på silke, veldig god hjelp hele veien. Den eneste forskjellen fra hjemreisen som gikk direkte til Gardermoen, var at vi var på reise litt flere timer på vei ned.

De fleste ga uttrykk for at de var ikke slitne og det var nok at det aldri var stress, vi hadde god tid og god hjelp. For den som skal reise enten alene eller i gruppe er det klart at det er litt mer å forholde seg til med billetter osv. Først en reise ned til et sted som har forbindelse med Lanzarote, så videre med fly derfra og så oppholdet på Casas Heddy og hjemreisen derfra.

Men for oss var alternativet et år uten reise til Casas Heddy og det var ikke aktuelt for oss i LIVSGLEDEN.

Turid Kristoffersen
Gressvik, november 2009

_____________________________________________________________

Ikke bli hjemme fordi det ikke går direkte fly!

Erfaringene til en litt engstelig dame som tok med seg sin ganske funksjonshemmete mann til Casas Heddy i juli

Min mann og jeg hadde veldig lyst til å reise til Casas Heddy i sommerferien, men fordi det ikke var noen direkte flyforbindelse virket prosjektet litt skremmende.

Etter en beroligende samtale med norgeskontoret til Casas Heddy, noe inspirert av artikkelen til Livsgleden – pluss et anfall av litt overmot (syns jeg selv), bestilte jeg turen i juli. Og vi dro av gårde – jeg og min slagrammete mann, med høyresidig lammelse, afasi, epilepsi og i tillegg nyoperert med operasjonssår pluss masse bagasje.

Jeg valgte ruten Oslo – Las Palmas – Lanzarote. Og ikke minst: Jeg ringte først Medema og deretter Binter Canarias og bestilte rullestolassistanse gjennom hele turen. Mannen min kan gå litt med skinne på benet og krykke, men flyplasser er uaktuelt.

Og du verden for en luksustur det ble! Min funksjonshemmete mann ble kjørt i rullestol av hyggelige, smilende og hjelpsomme mennesker fra det øyeblikket vi ankom Gardermoen og helt til han forsiktig ble plassert i drosjen til Casas Heddy. Vi slapp unna alle vanlige køer, ble sjekket inn via egne innganger, de hjalp til med bagasjen, og jeg kunne bare rusle etter, jeg slapp til og med å tenke selv. Det er ikke alltid bare greit å finne fram på ukjente flyplasser.

Så dette var ikke noe å være redd for!

Hilsen Anne-Grete Engen
August 2010

Salgskontor

Tlf. 33 39 88 88

Været på Lanzarote
%d bloggers like this: