Trening på Casas Heddy

En vanlig anbefaling når det gjelder tidsforbruk, er minst 30 minutters fysisk aktivitet per dag.

Gratis trening på Casas Heddy
Casas Heddy tilbyr gratis trening for våre gjester de fleste dager i uken.  Tilbudene blir annonsert ved resepsjonen. Ta gjerne med treningstøy og gode sko.

Tilbudene kan være:
– Morgen- og bassengtrim
– MedYoga
– Avspenning
– Balansetrening
– Styrketrening
– Tilpassede gåturer

Hva bestemmer effekten av trening?
En rekke faktorer avgjør hvor mye en person forbedrer sin fysiske form dersom det fysiske aktivitetsnivået økes. En viktig faktor er utgangsnivået når treningsperioden starter. En som er inaktiv og utrent, forbedres relativt sett mer enn en som er veltrent, og treningseffekten er spesifikk for de organene og det vevet som trenes og belastes. Bare de musklene som brukes, tilpasser seg, og bare de skjelettdelene som belastes, blir sterkere. Treningsperiodens lengde spiller også en stor rolle. Selv om noe treningseffekt kan merkes allerede etter forbausende kort tid, et par til noen uker, blir effekten merkbart større dersom treningen pågår i flere måneder eller år.

Daglig dose
For at fysisk aktivitet skal ha maksimal prestasjons- og helseeffekt må den gjennomføres ofte og regelmessig. Den effekten som en arbeidsøkt har, kan påvirke kroppen i flere døgn, senere taper effekten seg. Ved lavintensiv fysisk aktivitet anbefales derfor en daglig «dose».

30 minutters fysisk aktivitet per dag
Generelt har aktiviteten større effekt jo lenger den varer. I mange tilfeller går det imidlertid fint an å dele opp den daglige aktivitetsøkten i flere atskilte perioder på 10–15 minutter, bare den sammenlagte tiden blir tilstrekkelig. En vanlig anbefaling når det gjelder tidsforbruk, er minst 30 minutters fysisk aktivitet per dag.

God effekt kan oppnås allerede ved lavere intensitet
Jo hardere en treningsøkt er, desto større blir vanligvis den prestasjons- og helsemessige effekten, selv om altfor intensiv trening også kan føre til dårligere effekt. Det virker ofte som god helsefremmende effekt kan oppnås allerede ved lavere intensitet.

Eldre har like god mulighet til å øke prestasjonensevnen
I tillegg til dette er det selvfølgelig en lang rekke faktorer som påvirker resultatet av treningen. Treningen kan for eksempel gjennomføres med relativt konstant eller med varierende intensitet. Det ser ut til at arvemassen spiller en relativt stor rolle for hvor stor effekten av treningen blir; kanskje bestemmes så mye som en tredel av variasjonen fra person til person av arv. Det finnes studier som viser at personer som øker prestasjonsevnen mer enn andre ved samme treningsdose, kan aktivere nøkkelgener på en mer effektiv måte. Alder kan ha betydning, men det virker ikke som om eldre relativt sett har en generelt dårligere evne til å øke prestasjonensevnen. Også sammensetningen av kostholdet kan spille en rolle. Det er helt klart at mangelfullt kosthold forringer effekten av trening. Generelt gir imidlertid kosttilskudd ingen dokumentert effekt.

Mental velvære
Regelmessig fysisk aktivitet kan også løse opp i spenninger, angst, depresjon og sinne. Ikke bare får du en «god-følelse» etter fysisk aktivitet, men de fleste opplever også en forbedring i generell trivsel over tid.

Fysisk aktivitet øker strømmen av oksygen som direkte påvirker hjernen og kan øke det mentale engasjementet og hukommelsen.

Fysiske velvære
Sterkere Immunitet
Fysisk aktivitet forbedrer immunforsvaret og minsker risikoen for å utvikle sykdommer som bl.a. kreft og hjertesykdom.

Reduserte risikofaktorer
Ved å bli mer aktiv kan du senke blodtrykket med så mye som 4-9 mm Hg. Det er den samme reduksjon i blodtrykk som du kan få ved bruken av noen medikamenter. Fysisk aktivitet kan i tillegg øke nivået av det gode kolesterolet.

Så lite som 30 minutter
Moderat trening, for eksempel rask gange, så lite som 30 minutter per dag, vil ha de helsemessige fordelene som er nevnt ovenfor i tillegg til å:

 • Bedre blodsirkulasjon og redusere hjerte-, karsykdommer
 • Holde kroppsvekten under kontroll
 • Hjelpe til i kampen mot «røyke-slutt»
 • Bedre blod/kolesterol nivåer
 • Forhindre og kontrollere høyt blodtrykk
 • Forhindre benskjørhet
 • Øke det generelle energinivå
 • Hjelpe til med å håndtere stress
 • Løse opp spenninger
 • Styrke entusiasme og optimisme
 • Takle angst og depresjon
 • Hjelpe deg til å sovne inn bedre og bedre søvnkvaliteten
 • Øke selvfølelsen
 • Øke muskelstyrke som igjen øker evne til andre treningsaktiviteter
 • Redusere hjerteproblemer hos kvinner med 30-40%
 • Redusere risikoen for hjerneslag med 20% hos moderate aktive og 27% hos mer aktive
 • Hjelpe til med å forsinke eller hindre kroniske lidelser forbundet med alderdom og opprettholde livskvalitet og uavhengighet hos eldre.
Reklamer
3 comments on “Trening på Casas Heddy
 1. Arvid.Martinsen sier:

  Ser fram til 2uker på Casas Heddy,dette blir tredje gangen og det blir mere fysisk trening denne gangen.Så nå skal Parkinson få motstand. Det blir to uker i november.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Bestilling av reiser til Casas Heddy:
VITALREISER: tlf 56 57 47 50,
info@vitalreiser.no, www.vitalreiser.no
—–
Vil du snakke med oss på CASAS HEDDY?
Tlf 00 34 928 510016, booking@casasheddy.com
Været på Lanzarote
%d bloggere like this: